Heeft jouw scale up sterke wortels?

Juliëtte

In Inspiratie, Veerkrachtige Teams Geplaatst

Met mijn werkzaamheden is het mijn doel om ondernemers en teams van scale ups in hun kracht te zetten en vanuit daar te floreren. Nu kwam ik onlangs deze quote tegen “wie sterke wortels heeft, hoeft niet bang te zijn voor de storm” en ik vond het zo passend voor mijn klanten dat ik hier graag dieper op in wil gaan. Want hoe ontstaan er sterke wortels binnen een organisatie en in het bijzonder een scale up? Hier vier elementen die in mijn ogen een bijdrage leveren aan sterke wortels. 

1. Werken vanuit de essentie

Dit klinkt wellicht vaag, maar in de basis ontstaan er sterke wortels in een organisatie als er vanuit de kern gewerkt wordt. Een scale up is immers een vervolg van een start up en de start up is ontstaan uit ondernemers met een missie of vanuit een bepaalde passie. Een idee dat zij hebben en graag tot de werkelijkheid laten komen. Ze worden intern gedreven om dit tot uiting te brengen. Dat is het zaadje waaruit de eerste wortels komen. Hoe sterker de ondernemers bij hun kern blijven en dus heel dichtbij zichzelf en zich niet laten leiden door meningen van anderen of bijvoorbeeld concurrentie, hoe sterker de wortels zich zullen binden aan de grond. Het is een vorm van zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen, zodat je niet omver geblazen wordt.

2. Bouwen aan een stevig fundament

Vanuit het idee (het zaadje) ontstaan wortels en gaat het bedrijf groeien. Er onstaat een team dat zich ontwikkelt naar een organisatie. Een organisatie vraagt om structuur, leiding en duidelijke kaders. Dit bedoel ik met het bouwen aan een stevig fundament. Het is belangrijk om goed in te zien wat de onderdelen zijn van een stevig fundament. Het boek Scaling up van Verne Harnish focused zich op vier bouwstenen: mensen, strategie, uitvoering en cash. En dan in het bijzonder: 

  • het aannemen van de juiste mensen en deze aan zich weten te binden;
  • het definiëren van een strategie die onderscheidend is;
  • geen fouten maken bij de uitvoering;
  • genoeg cash om de stormen te trotseren. 

Ik sluit me aan bij bovenstaande vier punten, waarbij voor mij de focus ligt op mensen. En het goed weten te binden van je mensen aan je organisatie. Dit vraagt om goed gevoel voor management en een duidelijke leiding. Daarmee kom ik op de volgende wortel verankering: 

3. Heldere koers voor ogen hebben

Een boom groeit omhoog naar de zon en dat is de richting. Dit weten we allemaal en het is compleet duidelijk. Het is enkel de vraag tot hoe ver de boom gaat groeien en wat er nog aan de boom komt te groeien. Voor een team is het belangrijk altijd de richting voor ogen te hebben waarnaartoe te groeien. Natuurlijk mogen er blaadjes aan de takken komen of zelfs mooie gekleurde bloemen, maar de richting naar boven moet duidelijk zijn. Immers dan pas ontstaat er groei. Zodra de zon er niet meer op kan schijnen, laten de blaadjes los of zal het bederven. 

4. De seizoenen trotseren

In de natuur brengt elk seizoen nieuwe kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Het is de kunst om mee te bewegen op wat het seizoen brengt en niet uit het veld te laten slaan als het tegen zit. Ik bedoel hiermee te zeggen dat er binnen een organisatie van alles voorbij kan komen aan uitdagingen en kansen. En dat als een organisatie leert hier elke keer goed mee om te gaan en mee kan bewegen op wat er op een organisatie af komt, dat dit voeding is voor het ontwikkelen van veerkracht en daarmee sterke wortels. Want zoals reeds gezegd: “Wie sterke wortels heeft, hoeft niet bang te zijn voor de storm.” 

0 Reacties

Laat een reactie achter