Over leiderschap in tijden van crises

Juliëtte

In Bewust Leiderschap, Inspiratie Geplaatst

Vorige week zag ik een interessant webinar over Leiderschap in crisistijd van Ben Tiggelaar in samenwerking met Sprout. Ben Tiggelaar zette in korte tijd uiteen wat je als leider het beste kan doen op het moment dat er een crises uitbreekt om ervoor zorgen dat je goed koers blijft houden en niet teveel laat afleiden wat er om je heen gebeurt. Hieronder een korte samenvatting om op een moment van crisis management scherp op je netvlies te hebben en er snel bij te kunnen pakken.

* Elke dag schaken op twee borden:

wat gebeurt er buiten het bedrijf en wat is het effect ervan in het bedrijf. Duidelijke communicatie hierover naar het team toe.

* Duidelijkheid mbt dagelijks samenwerken:

vertel wat de doelen zijn en wat de bijdrage van iedereen daaraan zou moeten zijn. Niet uit gebrek van vertrouwen, maar voor duidelijkheid.

* Structuur bewaken en behouden:

goede dagindeling aanhouden. Elke dag met elkaar openen en ook weer met elkaar sluiten. Zoals je ook gewend bent op kantoor te doen, waardoor het normale werkritme goed blijft behouden.

* 1 op 1 korte gesprekjes met de vraag:

waar kan ik je bij helpen? Op dit moment ontbreekt fysiek contact en daarom is deze vraag nu dus erg belangrijk. Zo behoud je goed contact met het team en blijf je goed op “de bal” zitten.

* Video meetings:

strak vormgeven en als spelverdeler optreden. Starten met een korte vraag hoe gaat het met iedereen. Iedereen even aan het woord laten, zodat iedereen ook echt gehoord wordt en ook de ruimte krijgt kort te delen hoe het gaat.

* Wat te doen inhoudelijk als leider:

  • Probeer alleen zaken aan te pakken waar je invloed op hebt (uit het boek 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Covey )
  • Stel 5 prioriteiten. Zet dit als,n checklist op een white board. Voorkom hierdoor brandjes blussen.
  • Ben duidelijk in wat gaan we doen, wat zijn de deadlines, hoe gaan we samenwerken.

Tot slot zou ik er zelf nog aan willen toevoegen wat niet wordt besproken en in mijn ogen wel echt belangrijk is:

* Zorg goed voor jezelf als leider en pak momenten in stilte

Zodat je uit rust beslissingen kan nemen en niet adhoc (lees : uit paniek) reageert op wat er op je af komt. Je brein heeft gefocused te zijn en vrij van angsten, onzekerheden, onrustige gedachten. Het gaat erom dat je heel zuiver naar de situatie kan kijken en de juiste beslissingen kan nemen.

Bij deze een link naar het volledige webinar:

0 Reacties

Laat een reactie achter