Flow in business! Verlangen we daar nu niet allemaal naar?

Juist nu, hét moment dat er een virus over de wereld gaat, het moment dat er zoveel stond gepland, zakenreizen, business events, meetings, marketing campagnes, nieuwe product lanceringen, omzet prognoses, bezoekersaantallen, ga zo maar door.. Elke business heeft doelstellingen, verwachtingen en planningen gemaakt. En wat gebeurt er nu? Het loopt volledig anders dan gepland. We hebben het niet in de hand. We worden onrustig, er ontstaat misschien angst over de (grote) gevolgen of een gevoel van onmacht komt wellicht op. Alles behalve flow.

Maar wat kunnen we er nu echt aan doen? Feitelijk helemaal niets, want het stroomt de hele wereld over. We kunnen het beperken en indammen maar het blijft stromen zoals we merken. En het gaat snel.

Is dat niet ook gewoon Flow? Dat wat er om ons heen gebeurt vooral hebben te laten stromen… en over ons heen te laten komen. Gaat het er juist nu niet om dat we inzage krijgen in hoe we met deze uitdaging om gaan en bewust worden van welke kracht er eigenlijk onder zit?

Want als we goed om ons heen kijken, wat gebeurt er nu echt en wat levert het op?

  • We zetten zaken op STOP. Met andere woorden, we worden uitgenodigd stil te staan en ontvangen tijd voor bezinning.
  • We gaan vanuit huis werken. Ook wel eens goed niet altijd met je collega’s te zijn en op afstand van het bedrijf te komen. Misschien kom je tot waardevolle inzichten?
  • We stellen prioriteiten en focussen op wat er echt moet gebeuren. Moeten we dat niet altijd doen?
  • We hebben uitdagingen met elkaar aan te gaan en oplossingen te vinden. Is dit niet écht samenwerken?
  • We gaan ons verbinden. We delen met elkaar wat het met ons doet en hoe we ermee om moeten gaan. De kracht van kwetsbaarheid openbaart zich.
  • Zaken lopen anders dan gepland en er wordt een beroep gedaan op ons creatief vermogen. Daar waar zoveel goede antwoorden liggen.
  • Onze gezondheid, ons lichaam staat centraal. Het ‘vehikel’ waarmee we alles doen en goed voor hebben te zorgen.

En last but not least

  • De mind wordt uitgedaagd om positief te blijven denken en onze veerkracht wordt vergroot!

Zo schuilen er allerlei sterke en positieve krachten onder de uitdaging die nu voor ons ligt. Met het hele team hiervan bewust zijn, er kracht uit te halen en het voor je te laten gebruiken, is precies wat nu op dit moment nodig is. Het is ‘the fuel’ die nodig is voor Flow!

“Unity is strength. When there is teamwork and collaboration, wonderful things can happen and be achieved!” 

0 Reacties

Laat een reactie achter