Het is zomer. Tijd voor reflectie?

Juliëtte

In Bewust Leiderschap, Inspiratie Geplaatst

De zomermaanden zijn begonnen en dit vraagt in principe om rust & reflectie. Maar zijn we ons daarvan bewust? De natuur is in volle bloei en de zon straalt aan de horizon. De warmte zorgt voor genegenheid & liefde.

Het is zo gemakkelijk om gedurende je werkdagen hier compleet aan voorbij te gaan en dit niet tot je te nemen. Gewoon op de automatische piloot door te blijven gaan en al je to do lijsten af te werken. Meetings in en uit te rennen, nieuwe afspraken maken, mails beantwoorden, bezig zijn met wat de toekomst moet brengen. Terwijl ondertussen de vogels buiten fluiten en eigenlijk je aandacht roepen om stil te staan bij dat het zomer is.

Tijdens het begeleiden van mijn klanten en terwijl ik bezig ben met mijn opdrachten, probeer ik zoveel mogelijk me hier bewust van te zijn en ook voor mezelf te bedenken wat dit seizoen mij brengt? Ikzelf voel veel creativiteit, nieuwe ideeën, positieve energie, innerlijke verbeeldingskracht, zin in leuke dingen doen en erop uit te gaan. Veel voorwaartse kracht. Terwijl het seizoen ook vraagt om inkeer, rust en stilte. Feitelijk vraagt het om de balans bewaken tussen de wens naar vooruitgang en tegelijkertijd stil durven staan bij wat daadwerkelijk is. Ondertussen bloeien mooie ideeën op, maar het zit hem in de kracht om hier niet meteen op in te springen maar juist ruimte te geven om er eerst goed over na te denken voordat het naar buiten komt. 

Het boek: ‘Leven & werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt is ooit tot me gekomen en blijft voor mij een bron van inspiratie. Het geeft je inzage in hoe je je werk kan inrichten en afstemmen op datgene dat het seizoen je brengt. Wanneer begin je iets nieuws? Wanneer kun je het best een project of zelfs een bedrijf starten? Wanneer breng je de boel op orde? Wanneer trek je je terug en wanneer ga je er juist op uit? Het model dat in het boek wordt aangereikt, is een leidraad om in een natuurlijk ritme te leven.

Het principe van het volgen van het natuurlijke ritme van de seizoenen intrigeert me en probeer ik ten eerste te implementeren in mijn eigen werkende leven alvorens mijn klanten erin mee te nemen. Het valt of staat of de ander hier ontvankelijk voor is. Een andere manier is om het boek en deze visie te delen via deze inspiratie blog en diegene die ervoor open staat, zal het tot zich nemen. Ik gun jullie allen de wijsheid van de natuur en hoe deze te integreren in je werkende leven.

0 Reacties

Laat een reactie achter